Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Στέρεο Νόβα

Είναι φοβερό το πως αλλάζει η διαθεσή σου ανάλογα με τα κέφια του καιρού... Σήμερα το πρωί αφου έγινε η συνηθισμένη καθημερινή διακοπή ρεύματος και δεν είχα σχολείο είπα να πάω μέχρι το βίντεο κλάμπ να επιστρέψω ενα dvd. Βγαίνοντας έξω ξαφνιάστηκα με τη μουντάδα του καιρού αλλά μ' άρεσε συγχρόνως!

Έβαλα ασυναίσθητα να ακούσω Στέρεο Νόβα. Το αστέρι που γεννήθηκε και έσβησε αλλα για μας λάμπει ακόμα. Μπορεί να μην τους πρόλαβα όταν ακόμη κυκλοφορούσαν δίσκους και να μην τους είδα σε live αλλά με συναρπάζουν όσο λίγα πράματα... Οι στίχοι τους... Ασυναρτησίες ή κουλτούρα? Η μουσική τους άκρως προοδευτική για την 10ετία τους. Κ.Β., Μ.Δ., Α.Π..

"Πολέμησε το άδικο και κάθε είδους βία
σκέψου θετικά και μη γελάς με ηλίθια αστεία"

Συνέχισα να περπατάω με τους ήχους τους στα αυτιά μου.. Και όλα να εκπέμπουν μια μελαγχολία. Δεν θυμάμε πότε πρωτοάκουσα Στέρεο Νόβα και με γοήτευσαν έτσι ξαφνικά. Ήμουν ο μόνος στο σχολείο που τους ήξερε. Ίσως είμαι ακόμη. Μπορώ να πω πως μ' αρέσει.. κι ας μην έχω με κανέναν να μιλήσω για Σ.Ν., κι ας μην το έχω ψάξει πολύ το θέμα με την διαλυσή τους, κι ας..., κι ας......

"Εδώ στέκομαι, σ' αυτή τη σιωπή
Με μάτια ανοιχτά στα παράσιτα
Έξι η ώρα τα χαράματα
Ο εγωισμός μου δεν περνάει
Όταν ένας άντρας ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο
Παγωμένος
Απλώνει το χέρι στο τίποτα
Είναι η τελευταία άκρη απ' το σχεδιάγραμμα της οικονομίας
Καθώς το πρώτο φως της μέρας απ' τα μάτια του ανατέλλει
Κι αυτός δεν το ξέρει ότι μυρίζει άσχημα, γιατί η ζωή είναι βρώμικη"

Ο Κωνσταντίνος Β. και ο Μιχάλης Δ. παίζουν ακόμη πολύ όμορφη μουσική. Ο Αντωνης Π. δεν γνωρίζω που είναι και τι κάνει! Μακάρι να μας χαρίζουν για αρκετά χρόνια ακόμη την τέχνη τους.
Γυρνόντας σπίτι απο τη βόλτα μου οι επιλογές μου απο Σ.Ν. δεν είχαν τελειώσει ακόμη.. Άραξα σε ένα πάρκο για να ακούσω όσα τραγούδια είχαν απομείνει.

"Μια ζωή που κοστίζει κάθε μέρα πιο ακριβά
υλικά, ζωτικά, συναισθηματικά
και τώρα πάλι ένας σκύλος κόβει βόλτες εδώ

με κρύβει μια βιτρίνα κι ένα φορτηγό

και θέλω χίλια ακόμα χέρια να σου δείξω τι θέλω

και χίλια μάτια για να βρω αυτό που δεν ξέρω"


Κοιτάς το άπειρο χωρίς να σκέφτεσαι. Και δεν το 'χεις καταλάβει αλλα μέσα απο τις εικόνες σου ταξίδεψες μέχρι την άκρη του κόσμου και ξαναγύρισες στο παρκάκι δίπλα στο σπίτι σου.

"Μπορείς να δείς καθαρά τώρα..."


Άυριο τα ξημερώματα θα δω live τον Κωνσταντίνο Β.. Ίσως αυτό να με ώθησε να γράψω το κείμενο πιο πολύ απο τον πρωινό καιρό. Δεν ξέρω αν είναι ενα κείμενο για τις σκέψεις μου, για την διαθεση μου το πρωι ή για τη μπάντα. Μάλλον και τα 3 μαζί!

2 σχόλια:

dadaistiki.katsarida είπε...

είναι μοναδικοί όπως και να το δει κανείς, ακόμα και η ιδιαιτερότητά τους και η μελαγχολία που νιώθω όταν ακούω είναι και αυτή μοναδική.
αν θες πάντως να συζητήσεις με κάποιον πάνω στους στέρεο νόβα, συστείνω αρχιμήδη. δε θα απογοητευτείς και θα μάθεις αρκετά αν ενδιαφέρεσαι!!


http:// ksylines-melwdies.blogspot.com ή
http://saravales-kardies.blogspot.com/

Μόχα είπε...

milaw me arximidi.. ;) oxi gia stereo nova alla pou tha paei!