Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Κρύο? Μ' αρέσει!

Ναι! Μ' αρέσει πάρα πολύ το κρύο. Και ο χειμώνας.. Ε, βαρεθήκαμε πια με τις ζέστες.
Τρελάθηκα χθές με τον καιρό που έκανε εδώ, στη Θεσ/νίκη! Κρύο που δεν το περίμενες.. Μετά απο πολλές βροχές... Τέλειο τοπίο. Ο κατάληλος καιρός για να μου φτιάξει τη διάθεση..η οποία ομολογουμένως δεν ηταν και πολύ καλή..

Φορεσα λοιπόν τη γκρι ζακέτα μου, επιτέλους μακρύ παντελόνι και βγήκα! Ήταν όλα τέλεια... μου θύμισε τον περσινό χειμώνα, ο οποίος μου φαίνεται σαν χθες. Σαν χθες, όπως και όλο το καλοκαίρι που μας πέρασε.. Πέρισυ λοιπόν που ετοιμαζόμουν σχεδόν κάθε σάββατο για να πάω σε κάποια συναυλία.. Είναι και πολλές τον χειμώνα, και μαζεμένες!!! Ναι, έχω ένα ψιλοκόλλημα με τις συναυλίες.. Μ' αρέσουν πολυ! Ετοιμαζόμουν λοιπόν και έφευγα... Έτσι, όπως έκανα και χθές!
Μου θύμισε ακόμα κάτι κρυα πρωινα του χειμώνα μαζεμένοι όλη η παρέα στην καφετέρια με μια ζεστή σοκολάτα ή ένα τσαι και να μιλάμε ή να παιζουμε για ώρες..
'Η το καλύτερο? Να ετοιμάζομαι να βγω χειμώνα έξω με το ποδήλατο και να φοράω μπουφάν χοντρό, γάντια, κασκόλ, σκουφί για να προφυλαχτώ απ το κρύο και να βγαίνω έξω.. και κάπου εκεί να καταλαβαίνω οτι χιονίζει!!! Δεν ήθελα τίποτα άλλο εκείνη τη στιγμή.. μόνο να συνεχίσω να κάνω πεντάλ και να το απολαύσω στο μέγιστο!!!
Ηταν πολυ φανταστικός ο περσινός χειμώνας και ελπίζω να ναι και ο φετινός το ίδιο καλός!!

Ακόμη μ' αρέσει να κάθομαι μέσα στο κρύο, περιμένοντας κάποιον, ή το λεφορείο και να κοιτάζω τα πρόσωπα των ανθρώπων που περνούν με τα αμάξια τους απο κοντά μου... Να κοιτάζω αυτούς που είναι μέσα και απολαμβάνουν την ζεστη ενώ εγώ, έξω, απολαμβάνω το κρύο.. Παράξενο ε? Ναι, αλλα τρελαίνομαι..

Τρελαίνομαι να κοιτάζω το έρημο τοπίο απέναντι και ο δυνατός αέρας να πέρνει τα πάντα, φυλλα, σκουπίδια και οτιδήποτε υπάρχει..
Να κάθομαι εγώ κάπου, σε κάποια γωνιά για να "κόβει" λιγάκι ο αέρας και συντροφιά με μια μπύρα ή ένα μπουκάλι ούζο να αράζουμε με την παρέα... Κοντά ο ένας στον άλλον για να ζεσταινόμαστε λιγάκι.. Το κρύο μας φερνει κοντά και μας δένει με τους άλλους..

Για μένα κάπως έτσι είναι το κρύο και ο χειμώνας.. ο οποίος δεν ήρθε ακόμη αλλα έγραψα με αφορμή τον χθεσινό και σημέρινο (και μακάρι να συνεχιστεί πολυ ακόμη) καιρό που φάνταζε χειμωνιάτικος.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

epitelous xeimwniazei...
hremes boltes sthn polh,gia na niwthw to krio aeraki sto proswpo..poto sta barakia,baru palto,kaskol,tsigaro sto xeri,alkool pou zestainei,fthinopwrines melagxwlies,aukshsh ths paragwgikothtas,vradino diavasma me zesto kafee,kiriakatikes voltes sth polh,erwtes,tsigara,zesth sokolata kai pali tsigaro..

Μόχα είπε...

wraia ta les.. an exairesoume ton kafe k to tsigaro!! :P

Ανώνυμος είπε...

Einai oraia to xeimona...Oi perissoteroi xaliountai pou den exei zesti kai o ilios kaluptetai apo sunnefa kai eiai kapos mouda alla etsi einai pio omorfa.einai oraio na paratireis ta panta to f8inoporo kai kurios to xeimona,tous anthropous,ta xromata,ola...

Ανώνυμος είπε...

po ti me thimises tora.... thimase me to stensil? katsame kafeteria, den pirame tipota klasika, bgikame, eixe piasei xioni,pigame parea spiti kai kaname to prota mas stensil! kai itan kai gamato! yeah!!

Μόχα είπε...

nai re file.. itan to prwto pou mou rthe prin grapsw to keimeno!!! axexastes stigmes!!
kefeteria-zesti atmosfaira k meta me podilata sto xioni k sto underground meta gia stencil!!!!! teleia fasi!!!! a re xeimwna!!!