Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Καταζητούνται: Ραντανπλάν

Γεια σας λοιπόν. Όπως είχα υποσχεθεί, επέστρεψα με νέο κείμενο! Είναι μακροσκελές και ίσως κουράσει μερικούς αλλά είναι από τις ελάχιστες φορές που νιώθω την ανάγκη να πω κάποια πράγματα και να περάσω από την παθητική στάση που κρατούσα πάντα, στην ενεργητική.

Αφορά τη μπάντα μας, τους Ραντανπλάν! Δεν θα ήθελα να μιλήσω για την μπάντα τη παρούσα στιγμή αλλά για ένα πολύ άσχημο περιστατικό που έτυχε σε κάποια μέλη κ φίλους της μπάντας.

Αντιγράφω κάποια λόγια που έγραψε ο Π. πάνω σε αυτό: «Το πρώτο μας live που έγινε στην Έδεσσα, άρχισε με το «δεξί» αφού οι τοπικοί μπάτσοι και λίτες είπανε να τα βάλουνε με τους τρομερούς εγκληματίες ΡΑΝΤΑΝΠΛΑΝ και τους φίλους τους που βάψανε την νομαρχία με spray και έτσι το live μας ήτανε μια τρελή περιπέτεια. Το πανί που μας κατάσχεσαν, το ξαναπήραμε και έτσι η ιστορία έγραψε 3 προσαγωγές και ένα πρώτο live πολλά υποσχόμενο για τη συνέχεια.».

Ωραία. Κάναμε τη μαλακία μας. Βάψαμε με σπρέι. Πέσαμε θύματα όμως μιας ακόμη άθλιας αστυνομικής συμπεριφοράς. Τσαμπουκάδες και προσαγωγές χωρίς στοιχεία. Το φημισμένο σώμα της Ασφάλειας έκανε τη δουλειά του. Σαν υπάκουο σκυλί προστάτεψε το αφεντικό του από την πιθανότητα να χαλάσει η αισθητική του από ένα σύνθημα στον τοίχο του εργασιακού του χώρου. Καταλάβατε γιατί μας πήραν μέσα, έτσι; Για να μην δει ο νομάρχης τους τα αίσχη στους τοίχους του παλατιού του. Ποιος; Ο νομάρχης! Αυτό το σκυλί που με βεβαιότητα δεν μόχθησε σ’όλη του τη ζωή όσο τα παιδιά που πιασαν τα τσιράκια του το βράδυ της Παρασκευής. Αυτός που δεν κάνει τίποτα αλλά παρά να παίζει «ξυστό» για 5-6 ώρες στην γραφειάρα του ενώ ο κόσμος πεθαίνει στη ψάθα. Αυτός που θα χει να τρώει και για μια δεύτερη ζωή με τα χρήματα που κονόμησε βρώμικα από μίζες, επιδοτήσεις, κλπ.. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν μήνυσε τους φίλους μου επειδή τόλμησαν να πειράξουν το νομαρχιακό του μέγαρο.

Λες και είμαστε παιδάκια 4 χρονών και τώρα που μας είπαν ότι είναι κακό και μας τιμώρησαν κιόλας θα είμαστε καλά παιδιά. Όχι κύριοι! Δεν καταλάβατε καλά. Έχουμε μπουχτίσει σ’αυτή τη χωρά, τόσα χρόνια, τις αστυνομικές αυθαιρεσίες. Από πού να ξεκινήσω; Από τις παλιές υποθέσεις της δολοφονίας του Μ. Καλτεζά και του Ν. Τεμπονέρα; Ή να φτάσω στα τελευταία χρόνια με βασανισμούς αλλοδαπών σε τμήμα, ξυλοδαρμό Κυπρίου φοιτητή από ζαρντινιέρα, σύλληψη και προφυλάκιση φοιτητή με πράσινα παπούτσια, δολοφονία Α. Γρηγορόπουλου και το πιο πρόσφατο, προφυλάκιση του Μάριου Ζ. για συμμετοχή σε πορεία. Τα πράγματα έχουν πάρει επικίνδυνη τροπή. Οι μπάτσοι έχουν καταφέρει να φοβίσουν τον κόσμο και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Φασίστες επιτίθενται με μαχαίρια, στρατιώτες βρίζουν ξένους μπροστά σε εκατοντάδες κόσμου, βουλευτές παίζουν με το επίπεδο ζωής των Ελλήνων.

Δεν πάει άλλο! Πώς να το κάνουμε;!;

Λευτεριά σε όλους όσους διώκονται άδικα από τις αλητείες των μπάτσων και των αφεντικών τους!

Λευτεριά στους ΡΑΝΤΑΝΠΛΑΝ!

12 σχόλια:

rainmaker είπε...

μια διόρθωση μονο. το σημείο του "about με" που αντέγραψες το έγραψε ο Π. Ασφαλίτες που κλαίγονται για τι δουλίτσα τους. γέλιο μου προκαλούν. την νομαρχία βεβαια στολίζουν ακόμα αυτά που γράψαμε απ ότι έμαθα από τον K. και το ACAB δύσκολα θα σβηστεί. μάλλον θα ξηλώσουν τα πλακάκια αν θέλουν να το βγάλουν!
Libera pour ΡΑΝΤΑΝΠΛΑΝ!
cheers

Μπλακσαντ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μπλακσαντ είπε...

πω, πραγματικα χειμαρρος το κειμενο. συγχαρητηρια. θα θελα να προσθεσω ακομα παρα πολλα σε αυτα που ανεφερες, για την αστυνομια κυριως, οπως πλαστα στοιχεια σε υποθεσεις, δωροδοκιες, μιζες για ναρκωτικα στις φυλακες, ψευδομαρτυρες, ψεματα, βια κλπ αλλα δε θα ασχοληθω περισσοτερο (τωρα). Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν καταφεραν αυτο που ηθελαν.
ΡΑΝΤΑΝΠΛΑΝ ρε!

θελω να γραψω καποιους στιχους απο Γενια του Χαους:

Σ' ΑΚΟΥΣΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙΣ
ΣΤ' ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
ΠΡΟΣΕΞΑ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΙΔΕΣ
ΤΑ ΓΚΡΙΖΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΑ
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΜΕΝΑ
ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ
ΣΑΣΤΙΣΕΣ ΤΟΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ
ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ "ΓΙΑΤΙ"
ΚΙ Η ΚΡΑΥΓΗ ΣΟΥ ΕΓΙΝΕ
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΙΑΧΗ

Ο ΣΩΦΡΩΝ ΟΧΛΟΣ ΦΤΥΝΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ
ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΩΔΙΑ - ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΛΙΜΝΕΣ
Ο ΝΟΜΟΣ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΟΥ
ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΑΙΜΑ - ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ

Γενια του Χαους 1982 - Παροξυσμος

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Μόχα πολύ καλά τα λες!

Battle είπε...

Μπραβο! Επιτελους! Οσο κραταμε παθητικη σταση ειναι σαν να τους αφηνουμε να αλωνιζουν! Δε θα τους περασει λοιπον!

Battle είπε...

Α! Και οπως λεει κ το τραγουδι "Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε
αυτό έχω μόνο να τους πω
τα όνειρα των εραστών δε σβήνουν"

Dude είπε...

Τα όνειρα των εραστών ε; προφανώς μιλας για τα σκυλιά τους ασφαλίτες ή τα κοπρόσκυλα τους "δίας" μη χέσω , που πάντα πάνε δυό δυό.!! (στην μπανιέρα δυό δυό...... δυό δυό...)

Dude είπε...

ωραίο κείμενο συσορευμένης οργής ρε ψηλέ!

Μπλακσαντ είπε...

Μαρεσει που λεει η Μαχη πιο πανω και γενικα και αλλος κοσμος, μεχρι εδω με την παθητικη σταση, δε θα τους περασει. Τι θα κανετε δηλαδη ρε παιδια? θα βγειτε με καλασνικωφ στους δρομους? Γιατι ακομα δεν βλεπω να κανετε κατι. Ολα τα λογια ειναι μαλακιες, οι πραξεις και ο αγωνας φενοντε.

Battle είπε...

Τα λογια δεν ειναι καθολου μαλακιες, γιατι μονο με τα λογια θα μπορεσεις να φερεις τον κοσμο μαζι σου! Μονο με τα λογια θα καταλαβει ο κοσμος τι γινεται κ θα ξεσηκωθει! Ο λογος ειναι η αρχη ολων παυλο! Και οσο για τις πραξεις και τον αγωνα, ειμαι παντα εκει! Και μπορει να μην ειμαι εκει που θελουν μερικοι αλλα ειμαι εκει που νομιζω οτι ειναι το σωστο και κανω αυτο που θεωρω σωστο! Και λογια λοιπον, και πραξεις και αγωνας! Αλλα και μονο λογια να ηταν, ειναι καλυτερο απο το τιποτα! Καθε μορφη αγωνα οπως ο καθενας το εκλαμβανει ειναι δεκτη! Οπως και να χει παντως δεν ξοφλησαμε!

Ανώνυμος είπε...

Τσιτάτο το κείμενο σου Μόχα(ζ).
Όπως και να έχει σε τούτο το μπουρδέλο όσοι είναι σε κάποιο πόστο κρατικό,αποκτούνε τα μέσα που χρειάζονται για να κάνουνε μια ζωή μελι γάλα,ασχέτως αν από την "δουλεία" τους καταστρέφουν άλλες ανθρώπινες ζωές...

Μπουρλότο και φωτιά,τίποτα άλλο

Ο πάντα ανώνυμος Τα

Jaσμine είπε...

να προσθεσω κιολας πως αυτη η κατασταση με την αστυνομικη βια δεν ισχυει μονο στην χωρα μας, αλλα στις περισσοτερες χωρες του κοσμου..!

ειναι απιστευτη η κατασταση στην οποια εχουμε περιελθει.. και επειδη ακριβως ειναι πολυ περιεργη και δυσκολη να βγουμε απο αυτην, καλο ειναι να κινουμαστε ΕΞΥΠΝΑ και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ...

οκ, εννοειται οτι δεν συμφωνω με την απαθεια και την ψευτικη επιφανειακη διαμαρτυρια, αλλα ουτε πιστευω πως σπασμωδικες κινησεις (αποτελεσμα των αισθηματων μισους και διαφωνιας μας γι αυτα) θα μας οδηγησουν πουθενα... ισα ισα επιβαρυνουν το προβλημα και με την βοηθεια και αλλων μεσων (ΜΜΕ) στρεφουν την κοινη γνωμη εναντιον μας και ετσι εποφελουνται αυτοι..!

Μπορει να μου πεις τωρα, χεστηκα για την κοινη γνωμη, ελα ομως που δεν ειναι ετσι τα πραγματα... αμα δεν εχεις τον κοσμο, την πλειοψηφια με το μερος σου, εισαι απλα ενα μικρο κομματι της μαζας που απλα εχει καποιες αξιες αλλα μακροπροθεσμα δεν πετυχαινει καμια ουσιαδεις αλλαγη και αποκοπτεται απο την κοινωνια. Αυτο που χρειαζεται ειναι να τους πολεμησουμε με τελειως διαφορετικο τροπο απ οτι πολεμαγαμε μεχρι τωρα. Οι παλιοι τροποι εχουν ξοφλησει! Αυτο το καταλαβαινει κανεις απο το γεγονος οτι δεν πετυχαινουμε τιποτα πλεον με ολα αυτα. Απο ποτε εχετε να δειτε μια πορεια να πετυχαινει τα αιτηματα της??

Αυτο που χρειαζεται πιστευω ειναι κατι τελειως διαφορετικο. Μια επανασταση συνειδησης... μεσα απο την τεχνη, τον λογο και απο μας τους ιδιους! Αλλα δεν ξερω ακομα πως κατι τεοιο θα μπορουσε να ειναι εφικτο.. :/

Ενταξει, εγινα λιγο κουραστικη...!