Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΓΚΟΟΟΛ!!!!

Χαίρετε και πάλι,

Το θέμα το σημερινό ίσως δεν αφορά και πολλούς απλά ήθελα κάτι να γράψω βρε αδερφε και είπα.... δεν γράφω για μπάλα?!?!

Έρχεται καλοκαιράκι λοιπόν και είναι ένα σπέσιαλ καλοκαίρι για τους ποδοσφαιρόφιλους!

Γιατί?

Γιατί έχει Παγκόσμιο Κύπελλο φυσικά (κοινώς Mundial)!!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο, που λέτε, είναι η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου στον κόσμο! Ανά 4 χρόνια, ΟΛΕΣ οι ομάδες του κόσμου -από τα μεγαθήρια Βραζιλία, Αργεντινή, Ιταλία, Γαλλία μέχρι τις ομαδούλες του Σαν Μαρίνο, της Ανδόρας και των Νησιών Φίτζι.

Φέτος όμως εκτός όλων αυτών συνέβη κάτι πολύ μεγάλο για την χώρα μας! Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια (3 κύπελλα απουσίας) η Ελλάδα πέρασε ξανά στους ομίλους της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης! Θα είναι παρούσα από τις 12 του τρέχοντος μηνός και μέχρι όσο πάει!
Η προηγούμενη προσπάθεια της Εθνικής μας για διάκριση στο Μουντιάλ δεν ήταν καθόλου επιτυχημένη (Ήττες με 4-0 από την Αργεντινή, 4-0 από την Βουλγαρία & 2-0 από την Νιγηρία). Το πιο απίστευτο όλων είναι πως και φέτος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρεθεί αντιμέτωπο με την Αργεντινή και την Νιγηρία, ενώ αντί για την Βουλγαρία έχουμε ως τρίτο αντίπαλο μας την Νότιο Κορέα.

Ωραία όλα αυτά τα εισαγωγικά! Γιατί το έγραψα εγώ αυτό το άρθρο? Γιατί έχω πολλές αναμνήσεις ως παιδί με το παγκόσμιο κύπελλο. Είχα καταλάβει πως ήταν κάτι σπουδαίο. Όλες οι ομάδες του πλανήτη παίζουν μπάλα για να δούμε ποια είναι η καλύτερη. Εξωαθλητικα τώρα είχαμε τα χαρτάκια Panini με τις εθνικές ομάδες, και την μπάλα στην αλάνα διαλέγοντας ονόματα εθνικών ομάδων. (όλο τον χρόνο διαλέγαμε συλλόγους όπως Μάντσεστερ, Ρεαλ, κ.α. ενώ τα καλοκαίρια συνεπαρμένοι από τα παγκόσμια ή ευρωπαϊκά κύπελλα διαλέγαμε εθνικές!)

Θα έρθουν πολλοί να πουν πως το ποδόσφαιρο είναι ένα ξεπουλημένο άθλημα ή πως είναι μια χαζομάρα που 22 ηλίθιοι τρέχουν και όλος ο κόσμος τους αποθεώνει. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι διαφορετική φάση. Οι ομάδες δεν μπορούν να αποκτήσουν όποιον παίκτη θέλουν επειδή έχουν χρήματα. Οι ποδοσφαιριστές παίζουν πραγματικά για την ΦΑΝΕΛΑ και θα κάνουν τα πάντα για να πάει η χώρα τους πιο ψηλά. Δεν υπάρχουν χορηγοί στις στολές των παικτών. Το γήπεδο γεμίζει με φιλάθλους κάθε εθνικότητας που πηγαίνουν να παρακολουθήσουν μια γιορτή του ποδοσφαίρου! Γιατί αυτό είναι το MUNDIAL, γιορτή!!! Μακριά από βρώμικα συμφέροντα, συμβόλαια εκατομμυρίων και κάφρους των γηπέδων.

Εύχομαι καλή επιτυχία, πρώτα, στην εθνική ομάδα της Ελλάδας. Αμέσως μετά σε Αργεντινή και Ολλανδία που είναι οι αγαπημένες μου εδώ και χρόνια. Και τέλος σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες που έφτασαν μέχρι τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλου!



(Ένα καινούριο τραγουδάκι από Locomondo για το Mundial που περιγράφει όλη την μαγεία που ανέφερα πιο πάνω. Δώστε βάση στους στίχους.)

5 σχόλια:

rainmaker είπε...

πολυ ωραιο το αρθρο, αλλα θα επικεντρωθω στο κομματι απο locomondo. τελειο. ποσο παιζει να σπερνει αυτη η μπαντα... και οσο καλοκαιριαζει γουσταρω ολο και περισσοτερο!
(λεμε!)

Mplaksant είπε...

σταματη εσυ εισαι αντι-μπαλικος αλλα οταν εχει να κανει με καποιο κομματι bootstroke,locomonco κλπ για μπαλα εισαι μεσα. κανονικα πρεπει να αρχισεις να ασχολεισε.
στο θεμα τωρα, εγω ΕΝΟΕΙΤΕ πως προμηθευτικα ΗΔΗ το αλμπουμ της πανινι με τα χαρτακια (οχι οτι εχω την ανεση να το σημπληρωσω) αλλα οτι τριπλο εχει ο μικρος μου ξαδερφος θα το κολλησω και φυσικα θα σημειωνω τα αποτελεσματα πανω.
Το σαββατο τωρα ειναι και ο πρωτος αγωνας της εθνικης μας που ειναι σε σχετικα δυσκολο ομιλο και ηδη στο φιλικο με παραγουαη ηταν χαλι. (καλα η αποστολη ειναι οτι να ναι, πραγματικα πολυ χαλια επιλογες, εξερειτε Πριττας και Σηφακης χαχαχα)
Να ευχηθω και εγω με τη σειρα μου καλη επιτυχια στην Εθνικη μας, στην Αργεντινη που υποστηριζω θερμα και σε Πορτογαλια.

Μόχα είπε...

Το Σαββατο ΟΛΟΙ στο Drunken Duck για να δουμε μπαλα, να πιουμε μπυρες, να σχολιασουμε, να βρισουμε, να χειροκροτησουμε!!!!

Παυλο τι ωρα γυρνατε απο γερμανια?

Mplaksant είπε...

δυστυχως γυρναμε κυριακη απογευμα και ετσι θα χασω το πρωτο ματς της Εθνικης (θα το δω με γερμαναραδες μεταλαδες γεματους ραφτα, με χοντρες κοιλιες και μπυρες)

Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης είπε...

elladara reeee! pame gera! :P

terastia ypothesi na vriskete i ethniki mas omada se tetia ..GIORTI!