Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Περί φιλίας ο λόγος

Τι έχετε να πείτε για το θέμα ΦΙΛΙΑ? Υπάρχει? Και αν ναι τι απαιτείται για να κρατηθεί δυνατή μια πραγματική φιλία? Μήπως όλες οι φιλίες χαλάνε κάποτε? Γεννιούνται δυνατές φιλίες απο το πουθενά με την πρώτη γνωριμία? Ομαδικές φιλίες? Πιο δύσκολα?

..Τι να πω ρε παιδιά? Μπερδεύτηκα και είπα να πάρω τη βοήθεια του κοινού!
Τι γίνετε όταν όλοι οι φίλοι σου σε πουλήσουν? Όταν οι φιλίες σου σου βγούν σκάρτες?
Τι κάνετε όταν μια φιλία σας καταστρέφετε και δεν φταίτε γι' αυτό? Αν ο/η φίλος/η πάψει να σας καταλαβαίνει συνεχίζετε την φιλία και ας δεν "κολλάτε"?

Να μιλήσω με παραδείγματα..?

Θέμα 6ήμερη εκδρομή UPDATE: Δεν θα πάω τελικά... Αυτό! Με κρέμασε η παρέα απ' το σχολείο. Δεν είναι το παράδειγμα που με πείραξε, έτσι κι αλλιώς δεν πολυψηνόμουν αρχικά να πάω, αλλά γενικά ήθελα να πω κα΄που αυτά που προβληματίζομαι για το θέμα φιλία... Να ακούσω γνώμες.

8 σχόλια:

Lencel είπε...

Πραγματικη φιλια δυσκολα υπαρχει. Κατα τη γνωμη μου 1 στους 1.000. Οι περισσοτεροι ειναι περαστικοι στη ζωη σου,θελουν να περασουν καλα πολυ απλα. Σημερα θα σε παρουν τηλεφωνο,θα βγειτε,θα γελασετε,θα κανετε μαλακιες και αυριο τιποτα,θα ειστε παλι ξενοι.Εδω ειναι και η διαφορα. Φιλος εισαι με καποιον οταν εισαι ΚΑΘΕ μερα μαζι του και του εξομολγησε τα παντα.Αλλα καλος φιλος εισαι με καποιον που δε θα σε πουλησει και δε θα τον πουλησει ποτε,πραγμα υπερβολικα δυσκολο. Αυτο γινετε παντου οχι μονο στις φιλιες,αλλα το κακο με το θεμα φιλια ειναι οτι ισως σε πληγωσει αυτο.Για αυτο το λογο,μην κανεις οτι δεν θελεις να σου κανουν πρωτον και δευτερον μην ξεχνας οτι ΟΛΟΙ στη ζωη σου ειναι απλα περαστικοι και τιποτε αλλο.Σημερα κανεις παρεα με τον Αλεξη,στο στρατο θα κανεις με τον Νικο,στο πανεπηστημιο με τον Μανωλη,στη δουλεια με τον Γιωργο,μετα με τον Σακη,στο γηροκομειο με τον Δημητρη. Ολοι θα φευγουν και θα ερχοντε καινουριοι.Φιλος θα ειναι αυτος που θα μεινει απο την αρχη μεχρι το τελος μαζι σου και ας σας χωριζουν χιλιομετρα.

Erisadesu είπε...

να τσακιστείς να πας έστω και μόνος.
Ποτέ δεν θεώρησα φίλους τα άτομα που έκανα παρέα στο λύκειο.
οι αληθινές φιλίες είναι αυτές που έρχονται μετά. Εσύ επιλέγεις ποιος είναι φίλος σου. Όχι εκείνοι.

Μόχα είπε...

monos mou den paizei na perasw kala.. k den thelw na paw k na min perasw kala. ase pou tha katevw k sto MMD to opoio tha exana me thn ekdromi.
den exw filous sto sxoleio.. eiani alitheia alla yparxoun kapoia atoma pou pernaw kala mazi tous. pes tous opws thes pavlo! perastikoi 'h oxi einai kalh fash.

Battle είπε...

symfono kai 3anasymfono !
oi an8ropoi einai perastikoi sti zoi sou, auto pou exeis na kaneis einai na pernas kala ekeini ti stigmi k na min se noiazei to ti 8a ginei meta! episis prepei na ma8eis na stekesai sta podia sou grg meta apo ka8e filia k na min se pairnei apo kato! den einai 8ema stenaxorias i apaisiodo3ias, apla etsi einai! spania poly poly spania menoun an8ropoi gia panta sti zoi sou, k kala 8a kaneis autous na tous ektimiseis! apo tous ypoloipous mi zitas kati parapano gt den einai diate8eimenoi na sto dosoun!

~κατερίνα~ είπε...

αχ, μου επιτρεπεται να διαφωνησω??
εγω θελω να πω πως με τρομαζει αυτο.. το οτι τοσα χρονια οι φιλες μου ερχονται και φευγουν, και ερχονται κ αλλες και ξαναφευγουν...
φοβαμαι μηπως γνωρισω καποιον ανθρωπο και παραμελησω την τωρινη μου φιλη...
φοβαμαι μηπως τελικα εγω κανω αυτο που με εχει πληγωσει τοσο πολυ... να αδιαφορω για το αν πληγωθηκε η ταδε οταν την αφησα για να κανω παρεα με την αλλη..

και να πω πως οι ομαδικες φιλιες ειναι απιστευτα πιο δυσκολες. γιατί παντα ο ενας βγαινει λιγο απ' εξω, οι αλλοι κολλανε... και δημιουργουνται ημι-παρεες.

πιστευω στη φιλια. και δεν πιστευω πως φιλος σου ειναι αυτος που εχεις περασει ολη σου τη ζωη μαζι... αλλα αυτος που νιωθεις πως ηταν μαζι σου παντα...

Lencel είπε...

Κατερινα, συγνωμη που στο λεω,αλλα ετσι οπως το βλεπεις εσυ,σε βλεπω να κλαις απο τα 18 μεχρι τα 50 σου για μια χαμενη φιλια

black monkey είπε...

Φιλία...δύσκολα πράγματα...τέσπα, εγώ είμαι 16 και μέχρι πρόσφατα δεν νομίζω να είχα κάνει κάποια πραγματική φιλία..Ή μάλλον όχι.Φίλο στα 10 σου θεωρείς αυτόν με τον οποίο είσαι ολη τη μέρα έξω και παίζεις και δε σε νοιάζει και τίποτα άλλο δηλαδή..Στα 13 φίλος σου είναι ο συμμαθητής που κάθεται μαζί σου στο θρανίο..Απ'τα 16 και πέρα νομίζω αρχίζει να σε ενδιαφέρει περισσότερο ο χαρακτήρας γιατί ωριμάζεις περισσότερο και κάνεις πιο ουσιαστικές φιλίες...Άλλα αυτό δε σημαίνει οτι και οι άλλοι δε σήμαιναν κάτι για σένα.Άμα το σκεφτείς όλοι κάτι είχαν να σου δώσουν και κάπως σε διαμόρφωσαν..Τέσπα αυτό το κάτι δεν πρέπει να το υποτιμάμε νομίζω..είτε λέγεται φιλία είτε κάπως αλιώς..Αλλά ούτε πρέπει να προσκολλώμαστε σε ανθρώπους επειδή φοβόμαστε να μείνουμε μόνοι και χωρίς έναν/μια κολλητό/ή..αυτά..

Ανώνυμος είπε...

Ωχ μωρε τι θελετε και τα σκαλιζετε συνεχεια?Και γιατι ποια αυτη η ματαιοδοξια περι φιλιας παρακαλω?Και αυτη την σιγουρια οτι ολα ειναι εφημερα που την στηριζετε,στη πειρα σας?Ειστε δηλαδη ο κανονας?Τελος παντων για να μην ξεφευγω,αληθινες φιλιες μπορουν να υπαρξουν εφοσον το θελεις,εσυ θα επιλεξεις τα ατομα που θα γινουνε φιλοι σου και το αντιστροφο με κριτηριο οτι ταιριαζετε.Και orion σε μια φιλια ΠΟΤΕ δεν ειναι ολα μελισταλακτα,και θα μαλωσεις και θα πλακωθειτε,και δεν θα μιλιεστε για λιγο αλλα στο τελος θα πατε για μπυρες και θα γελατε με τις μαλακιες σας.Οπως και το καθε μερα δεν μπορει να ισχυει παντα και δεν ειναι κριτηριο φιλιας πιστευω.Anyway οι φιλοι οι πραγματικοι σε στηριζουνε οταν πρεπει σε βοηθανε κανετε πραγματα μαζι περνατε καλα μαζι,χωρις απαραιτητα να ειστε ιδιοι...Τελος παντων δεν θελω να μακρολογω,οι φιλοι ερχονται και φευγουνε λετε μερικοι.Δεν διαφωνω αλλα καποιοι φιλοι παντα μενουνε.