Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

48o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το οποίο θα διεξαχθεί από τις 16 εως τις 25 Νοεμβρίου 2007, μέσα από τα αφιερώματά του, εστιάζει σε δημιουργούς με ιδιαίτερη κινηματογραφική γραφή, αναγνωρισμένους διεθνώς για την προσφορά τους στον κινηματογράφο και ευρύτερα στην τέχνη και τη διανόηση.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Το 1992 ξεκίνησε μια νέα διεθνή πορεία φιλοδοξώντας να γίνει τόπος συνάντησης των νέων κινηματογραφιστών από όλον τον κόσμο, να καθιερωθεί ως το σημαντικότερο κινηματογραφικό γεγονός των Βαλκανίων και συγχρόνως να αποτελέσει τον κατεξοχήν χώρο προβολής και προώθησης της ελληνικής παραγωγής.

Πέρα από το πρόγραμμά του, το οποίο περιλαμβάνει το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα, τις Ημέρες Ανεξαρτησίας, το Πανόραμα του Ελληνικού Κινηματογράφου, τις Ματιές στα Βαλκάνια, τα Αφιερώματα πραγματοποιούνται παράλληλα και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, εκθέσεις, συναυλίες, και πολλές άλλες εκδηλώσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι συγγενικές με την 7η Tέχνη.

πηγή: www.filmfestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: