Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

5η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού!

Σκέφτηκα να σας γράψω όσα συνέβησαν στην 5η πανελλήνια γιορτή μανιταριού που διοργανώθηκε απο τον σύλλογο Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Γρεβενών για 5η συνεχόμενη φορά στην γέφυρα του Σπανου λίγο μετά το Κηπουριό.

Ο χώρος ΤΕΛΕΙΟΣ!!!! Ο ποταμός Βενέτικος ήταν άκρως απολαυστικός κ δροσιστικός αρκετά μιας και τις μέρες εκείνες μας έκανε καύσωνα (την μέρα γιατί το βράδυ χειμώνιαζε!)... Image Hosted by ImageShack.us


Φέτος η προσέλευση του κόσμου στην κατασκήνωση αλλα και στην γιορτη ήταν αισθητά μεγαλύτερη απο προηγούμενες χρονιές. Ήταν πρώτη φορά που κατασκήνωσα γιατί εχω παρεβρεθεί και στην 3η αλλα και 4η γιορτη μόνο για 2 και 1 μέρες αντίστοιχα. Μου άρεσαν πολύ τα παιδιά απο τους Ο.Σ.Α.ΜΑ.Ε.* (Ομαδα Συλλεκτών Άγριων Μανιταριών *Ερωτευμένων) που είχαν το μπαρ αλλα και γενικά ο κόσμος που γνώρισα στις 2,5 μέρες παραμονής μου.

Περνώντας στο μέρος της διασκέδασης υπήρχαν κάθε βράδυ συναυλίες οι οποίες 'ντάξει ωραίες ήταν οι περσσότερες αν και υπήρχαν σχήματα που δεν με άρεσαν.. αλλά με συνοδοιπόρο την ρετσίνα δεν με χάλασαν και πάρα πολύ!!!
Το βράδυ μετά τις συναυλίες κατα τις 3-4 τα ξημερώματα καθόντουσαν, όλοι όσοι έμεναν ξύπνιοι, γύρω απ' τη μεγάλη φωτιά τραγουδώντας και χορεύοντας μέχρι την ανατολή του ηλίου. Και βεβαίως λέω κάθονταν όχι επειδή εμείς κοιμόμασταν αλλά με τα παιδιά απο τη Μηλίτσα Καστοριάς πηγαίναμε στη σκηνή και κάναμε δικό μας πρόγραμμα με κιθάρες και τραγούδι. Πολύ ωραία φάση!! Την παράσταση πάντως μπορώ να πω πως έκλεψαν οι Ιταλοί(?) ζογκλέρ που παρουσίασαν το show τους το 2ο βράδυ αλλά τους απολαύσαμε και στο ποτάμι κάνοντας πάλι τα τρελά τους! Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us


Τελειώνοντας, επειδή θα μπορούσα να γράφω ώρες ακόμη αλλά δεν θέλω να σας κουράσω, να αναφέρω πως όλη τη διάρκεια της μέρας λειτουργούσαν περίπτερα με αναμνηστικά του συλλόγου αλλά κ άλλα πολλά με cd, κοσμήματα, μανιταροχαλβάδες, κηροπήγια και αλλα τέτοια πράματα, καθώς και μία μανιταροταβέρνα με πολλές μανιταρολιχουδιές(?)... Το βράδυ είχε τζάμπα μανιταρόπιττες και μανιταρόσουπες!

Σας αφήνω λοιπόν! Πιστεύω να πήρατε μιά γεύση του τί έγινε και να αξιωθείτε να περάσετε του χρόνου μια βόλτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: